2015. december 15., kedd

Karácsonyi ajándék ötletek--by: Rara--

Sziasztok ismét én :D Ma pár ajándék ötlettel jövök, bár a net ugyebár tele van ajándék ötletekkel pl. YouTube, ötszázmillióhatezer blog, Facebook oldalak, de hát ebből én sem maradhattam ki :D Na szóval itt van ez a sok-sok családtag, barátok/barátnők, family, kutyuli, csillámunikornis. De azért csak nem vehetsz/készíthetsz ugyanazt a nagyidnak és a legjobb barátnődnek ugye? Milyen szerencse, hogy itt vagyok én. Nézzük a tippjeimet:)

Amiknek TUTI mindenki örül:

Mézeskalácsnak ki ne örülne? Karácsony, kaja, süti, alvás, kakaó, tea, szaloncukor és minden ami szénhidrát. A mézeskalács mindenki kedvence szerintem, így ízlésesen elkészítve biztos, minden családtag nagyon örülne neki.
 Recept:

Hozzávalók:
25 dkg Rama
8 evőkanál méz
6 egész tojás
1 kg liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
0,5 kg kristálycukor
1 citrom reszelt héja
3 teáskanál fahéj
2 teáskanál őrölt szegfűszeg
1 teáskanál gyömbér vagy szerecsendió

Elkészítés:
A 25 dkg Ramát 8 evőkanál mézzel gőz fölött összeolvasztunk. Amikor langyos, beleteszünk 6 egész tojást (egynek a fehérjét félretesszük kenni.) 1 kg sima lisztet átszitálunk 1 teáskanál szódabikarbónával. Ezután belerakjuk a következőket: 0,5 kg kristálycukor, 1 citrom reszelt héja, 3 teáskanál fahéj, 2 teáskanál őrölt szegfűszeg, 1 teáskanál gyömbér vagy szerecsendió. Ezeket fakanállal jól összekeverjük és belerakjuk a mézes Ramás masszába. Ha lisztet kíván, teszünk bele. A tésztának sem lágynak, sem túl keménynek nem szabad lennie. 4 cipót készítünk. Ezeket többször alaposan átgyúrjuk. A nem túl vékonyra nyújtott tésztát formával kiszúrjuk és kikent sütőpapírra rakjuk. Tetejüket tojásfehérjével kenjük, azonnal sütjük. (közepes lángon kb. 10 perc) 

Illatgyertya, kérem szépen, szerintem ennek mindenki örül :) karácsonyra nekem a vaníliás a kedvencem de mindegyik nagyon jó!

Hógömb, kivételes kedvencem, ráadásul minden második karácsonyi filmben benne van egy(vagy több)ilyen kis csoda. Bár ennek lehet inkább gyerekek örülnek jobban, de azért szerintem a felnőtteknek is tetszenek.

Aminek lányok/nők biztosan örülnek:
Sminktermék, sminktermék és sminktermék minden mennyiségben. Jó nyilván mindenkinek van olyan barátnője, aki nem az a sminkelős fajta, de a lányok többsége azért szerintem örül az ilyeneknek. Kedves írótársam(Gabi) most például nagy EOS rajongó lett. Itt megtalálhatod a számodra megfelelőt. Claire's!!!! Annyi kis csoda van abban a boltban, te jó isten *.* Tehát így összefoglalva a lányok/nők biztosan örülnének pár sminkterméknek, krémnek, parfümnek, ékszernek, könyvnek. 
Amiknek apukák/nagypapák örülnek:
Hát szerintem, őket a legnehezebb meglepnünk én apumnak, például verset szoktam írni, valami vicceset, és anya még vesz pluszban egy könyvet vagy valami. Nagypapámnak pedig közösen szoktuk eldönteni, pl. desszert, bor vagy valami :D

Nagymamik:
Jaaaj, hát a nagymamik bizony mindennek örülnek ám, csak az ő icipici tündérkéjüktől kapják. Mi mondjuk általában közös ajándékot veszünk nekik, de nagyik szerintem például örülnek csokinak, bármilyen virágnak, amit nevelgethetnek. De szerintem nekik, az a legnagyobb ajándék, ha megdicséred a karácsonyi főztjüket.
Szerelmednek:
Szívecskés hülyeségek előnyben :D szívecskés párna, plüssmaci, és minden ami szívecske..
Remélem tudtam segíteni valamennyire:)és nagyon-nagyon boldog karácsonyt mindenkinek, pihenjétek ki magatokat, MÁR CSAK PÁR NAP és szünet :D
További szép estét..
Bepötyögte: ¤Rara ߤ

2 megjegyzés: